KISALFÖLDI KOMMUNÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI
KÖZSZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT
Győr-Moson-Sopron megye 73 településén jelen vagyunk

A 2020. június 1-i pünkösd hétfői kommunális hulladékszállítást a szállítás napján végzik el kollégáink.

Kérjük, hogy a tárolóedényeket előző nap estéjén helyezzék ki a közterületre.

A városban meghirdetett 2020. június 1-i pünkösd hétfői zöld hulladék szállítást a szállítás napján végzik el kollégáink.

A munkálatokat a kora hajnali órákban végezzük el, ezért kérjük, hogy az edényeket előző nap estéjén helyezzék ki a közterületre.

Közzétettük a 2020. május havi PET (kék edények) tervezett szállítási rendjét.

Megtekintés

Kommunális hulladékszállítás 2020. május 1-én

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a 2020. május 1-i pénteki kommunális hulladékszállítást a szállítás napján végzik el kollégáink.

Kérjük, hogy a tárolóedényeket előző nap estéjén helyezzék ki a közterületre.

20200415 060628 w900

A Kisalföldi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az egészségügyi vészhelyzet idején is folyamatosan elvégzi a hulladékok begyűjtést a hozzá tartozó 71 településen. Társaságunknak naponta mintegy 45 dolgozója és 17 járműve van jelen az utcákon. Munkatársaink közegészségügyi szempontból az év egészében kiemelt közszolgáltatást végeznek, a mostani helyzetben ez pedig hatványozottan igaz.

Kollégáink munkáját néhány egyszerű szabály betartásával segítheti:

 • A hulladékgyűjtő tartályokat, hulladékgyűjtő zsákokat (vegyes hulladék, szelektív hulladék) időben, legkésőbb az ürítést megelőző nap estéjén helyezzék ki a közterületre,
 • Különösen figyeljünk oda a gyűjtőtartályok megközelíthetőségének biztosítására! Ebben a helyzetben sokan dolgoznak otthonról és a szabálytalanul parkoló autók miatt a munkatársaink sokszor nem tudják megközelíteni az edényeket.
 • A potenciálisan fertőző hulladékot (pl. papírzsebkendő, szájmaszk, gumikesztyű, ételmaradék) zárt csomagolásban helyezzük a gyűjtőtartályokba! Ez jó alkalom a már használt zacskók újrahasználatára.
 • Mivel az esetleges fertőzés terjedését nagyban elősegítheti, ha a hulladékgyűjtő edényekből kikerül a szemét az utcára, közterületre, tegyünk meg mindent annak érdekében, hogy a tartályok ne boruljanak ki, azok tartalmához illetéktelenek ne férjenek hozzá.
 • A kommunális gyűjtőtartályokba csak annyi hulladékot tegyünk, hogy a teteje lecsukható legyen!
 • Az ürítések után lehetőleg mossuk ki, fertőtlenítsük a hulladékgyűjtő edényeket!
 • A közterületeken található szelektív gyűjtőszigetek tartályai és más utcai hulladékgyűjtő edények mellé ne tegyünk semmilyen más anyagot (pl.: háztartási hulladékot, lomot) a fokozott fertőzésveszély miatt! Ezek kirakását egyébként jogszabály is tiltja.
 • A közterületen elhelyezett szelektív hulladékgyűjtőket ne rongáljuk meg, a papír a műanyag és fém italos (üdítős, sörös, tejes stb.) dobozokat összelapítva tegyük bele!
  Használt szájmaszk és gumikesztyű még véletlenül se kerüljön a szelektív hulladékgyűjtő edényekbe!
 • A huzamosabb otthon tartózkodás miatt különösen fontos, hogy törekedjünk a keletkező hulladék, különösen a csomagolóanyagok mennyiségének csökkentésére, erre már a bevásárlás során figyeljünk oda!
 • Ha lehet, vásárláskor lebomló vagy újrahasznosítható csomagolást válasszunk, ezzel nemcsak a környezetet védjük, hanem az elszállítandó hulladék mennyiségét is csökkentjük.

Köszönjük együttműködésüket! Vigyázzunk egymásra!

 

Közzétettük a 2020. április havi PET (kék edények) tervezett szállítási rendjét.

Megtekintés