KISALFÖLDI KOMMUNÁLIS HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI
KÖZSZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT
Győr-Moson-Sopron megye 73 településén jelen vagyunk

Tisztítsuk meg a várost!
Te Szedd! szemétszedési akció és tavaszi lomtalanítás Mosonmagyaróváron

Idén is csatlakozott városunk az országos Te Szedd! szemétszedési akcióhoz. Oktatási intézményeink és sok civil szervezet a Polgármesteri Hivatal dolgozóival együtt végzi 2016. április 28. és 30. között a város megtisztítását. Ez mintegy 2100 résztvevőt jelent.

Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata és a Kisalföldi Kommunális Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. is ezen időpontban kezdi meg a lomtalanítást is a városban koncentrált gyűjtőpontokon és ellenőrzötten az alábbiak szerint:

  • A mosoni városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, az Iskola utcai beépítetlen önkormányzati területen és a Mosoni temető ill. szabad strand mögötti önkormányzati területen (Csikusz, szabad strand felőli megközelítéssel) lesz elhelyezhető a lom konténerekbe 2016. április 29.-én, pénteken 12-17 óráig, április 30.-án, szombaton 8-16 óráig.
  • Az óvári városrészben két gyűjtőponton egyidejűleg, a Kapucinus u. Sóház mögötti parkolóban és a Flesch K. Kulturális Központ parkolóban (Károly u. felől) lesznek kihelyezve a gyűjtőkonténerek 2016. május 13.-án, pénteken 12-17 óráig, május 14.-én, szombaton 8-16 óráig.

A háztartási lomot szétválogatva, szelektíven kell a kihelyezett gyűjtőedényekbe rakni!
Veszélyes hulladékot (akkumulátor, vegyszer és gyógyszermaradványok, festékes doboz, olajos flakon, galvánelemek stb.),
zöld hulladékot és építési törmeléket a konténerekben elhelyezni tilos.

Továbbá tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a még értékes összetevőket, felhasználható alapanyagot jelentő hulladék, mint pl. a papír, műanyag, fém, üveg elhelyezésére, ártalmatlanítására egész évben lehetőség van a szelektív gyűjtőszigeteken. Továbbá mindenféle hulladékfajta (veszélyes is) elhelyezhető a Gabonarakparton a hulladékudvarban.

Honlapunkon folyamatosan tájékozódhatnak a hulladékgyűjtéssel-ártalmatlanítással kapcsolatos aktualitásokról, a hulladékudvar működéséről, a hulladék elhelyezésének feltételeiről, a díjfizetés módjáról.